Tegnap éjjel eldöntöttem, ma reggel megcsináltam - 1. tudatos lépés az életmódváltó programomban ebben az évben

Tegnap éjjel eldöntöttem, ma reggel megcsináltam - 1. tudatos lépés az életmódváltó programomban ebben az évben.

Hangzatos címet adtam a blogomnak, de semmi különleges nincs benne, csupán az  hogy amit tegnap éjjel eldöntöttem azt meg is csináltam.

Tavaly júniusban kezdtem el online életmódváltó naplót vezetni. Izgalmas felismeréseket hozott és hoz is folyamatosan.

Kívülállóként ránézni magamra, a napomra, a szokásaimra, a testem működésére elég volt ahhoz hogy apró változtatásokat azonnal be tudjak vezetni az életemben.

Nem csináltam 21 napos szokás kialakító kihívásokat és másokat, csak figyeltem.

Tegnap éjjel azt kérdeztem magamtól, hogy miért hagytam abba hetekkel ezelőtt a reggeli teljes átmozgató gyógyornámat, a táncot és a meditációt, amit annyira szeretek?

Meg is kaptam a választ.

Ezeket nyáron és ősszel reggel 5-7 óra között csináltam, amikor a család apraja-nagyja még aludt, kimentem a teraszra a friss hűvös időbe és a kedvenc zenéimre sétáltam, tornáztam, táncoltam.

Havonta más-más dologra fókuszáltam a életmódváltó naplómban és egyszercsak bekövetkezett az, amire kb. 15 éve várok, a napi 4,5-6 óra alvást felváltotta nálam a 6,5-7,5 óra alvás, vagyis mire felébredtem a család már kint sertepertélt, így a reggeli saját időm szépen homályba került. 

A plusz alvás idők felpörgettek, kiélesítették az elmémet és alig vártam, hogy leüljek reggel dolgozni a gép elé a vállalkozásomban és pörögjek.

Eddig.

Tegnap éjjel eldöntöttem, hogy visszahozom a saját reggeleket akár úgy, hogy korábban kelek, vagyis kevesebbet alszok vagy úgy hogy megvárom míg mindenki útnak indul és 9 után kezdek csak dolgozni.

Kíváncsi voltam, hogy a testem mit választ ezekből az opciókból.

Nos, 5 óra alvás után ébredtem, és elindítottam a saját rutinomat. Először is tudatosítottam, hogy 5 órai alvás is elegendő lesz, hiszen ha megcsinálok egy 20 perc Nia táncot és egy 10-20 perc zenés meditációt, az úgyis felér 2-3 óra alvással, így a testem megkapja a kért alvásidőt és én is kicsit tudom ezt szabályozni.

Nézzük a reggeli rutinomat ma:

  • fontos volt, hogy hagyjam magam, engedjem meg magamnak, hogy azt csináljam ami éppen jól esik, hallgassak a megérzéseimre
  • langyos víz+1 dl salvus víz ivás
  • széken ülve nyak-váll átmozgató saját tornám + állva csípő térd, boka ízületek átmozgatása - ez 10-15 percnél nem több
  • újabb már-már meleg víz ivás - ezt nagyon régen csinálom nagyon jó nekem
  • 20 perc Nia tánc Ági videójára
  • egy zsömle pirítás bele sok margarin - ez helyre is tette a tegnapi puffasztó karalábé, kelbimbó, élesztővel készült sós rúd fogyasztás miatti gondjaimat
  • elővettem 4 számot a lejátszási listámról, amit éreztem, hogy meditációra most jól fog esni, felvittem a hangerőt, a fejhallgatót feltettem, kényelmesen elhelyezkedtem a fotelben és hagytam hogy a világ megszűnjön körülöttem és csak a zene és a légzésem maradjon teljesen ellazult állapotban
  • ma reggel ezt a 4 számot választottam:

Ez a dal sokáig minden reggelem első számra volt.
Megadta az alaphangulatot az ellazult meditatív állapothoz.
Nagy kedvencem hetek óta.
Évtizedek óta kedvenc, de ez a verzió most mindent visz. Szeretem velük is énekelni, igaz nekem nagyon mélyről jön a hang, ami átrezegteti az egész testem.

Induljon hát a nap és kívánom magamnak, hogy holnap is így folytatódjon.
A blog képhez a téli képet most reggel fotóztam a blog írást előtt. Terveim szerint ezt is megtartom jó szokásként, mert fotózni jó:)

-------------------

Ez itt a reklám helye, a vállalkozásomban is szeretem az egyszerű, de hatékony megoldásokat. Itt tudsz hozzám szakmai konzultációra időpontot foglalni.

#mentespraktikák

Megjegyzések

Csatlakozz hozzám!