Fejfájás csillapítás bordásfallal és ugrálókötéllel

 A gyógytornán a MÁV rendelőben annyira tetszettek a bordásfalas és ugrálóköteles gyakorlatok, hogy kikönyörögtem itthonra is egy bordásfalat pár éve és egy ugrálókötelet.

Sejthető, hogy a gyógytornára évekig nem aerobikozni jártam. Ahogy mondják az egész gyerek fájt már akkor. Nekem nem volt furcsa, mert már 20 éves korom óta elő-előjöttek ilyen olyan mozgásszervi gondjaim, gondoltam ez a normális menete az életünknek, mintegy kikerülhetetlen.
Külön gyógytornára jártam az ujj fájdalmaimmal, a bepattanó ujjakkal, a szédülésekkel, a derék, csípő és térd fájdalmakkal. Na nem egyszerre, de azért szép hosszú évek teltek így el.
Egyik alkalommal a bordásfal elé állítottak. Azon egy ugrákókötél volt átvetve. Beállítottak egy pózba és nagyon odafigyelve és pontosan az ugrálókötél fogóját fogva kellett kimozgatni a váll fájdalmaimat.
Hittem is meg nem is.
4*8 irányváltás után éreztem hogy a tarkómon át a fejembe áramlik a vér  vagy vissza, már nem tudom, csak azt éreztem, hogy valami feszültség, ami elmerevítette a nyakam, most engedni látszik.
Ezt hacsak lehetett bónuszként a többi gyógytornámon is kértem.
Voltak napok, amikor frontok vonultak és szinte minden tornára érkező fejfájásra panaszkodott, na itt semmi sem segített, illetve majdnem semmi.
Nagyon óvatos kimozgatással az ugrálókötél+bordásfal kombó csillapította a tarkótáji feszülést és ezzel a fejfájásomat.
Nahát, ez valami csúcs felismerés volt.
Tovább is gondoltam és addig könyörögtam a családnak, amíg megleptek egy bordásfallal és ugrálókötéllel itthon is.
Kicsit vicces volt, mert nem igazán tudtuk hova felszerelni így most a hálószoba egyik falát díszíti, de hiper-szuper praktikus lett.
Írtam már itt többször fejfájás csillapító mentes praktikáimról, amit kipróbáltam magamon és bevált, de ezt is fontos hogy közzé tegyem.
Azt értettem meg magamon, hogy fontos a keringést javítanom, finoman, csak ami jól esik és az enyhülést hoz számomra.
Próbáljátok ki!

Ez itt a reklám helye, a vállalkozásomban is szeretem a kreatív megoldásokatItt tudsz hozzám szakmai konzultációra időpontot foglalni.

#mentespraktikák


Megjegyzések

Csatlakozz hozzám!