Kókuszgolyó gluténmentes zabpehelyből készült zabkásával

 Kókuszgolyó nélkül lehet élni, de nem érdemes. Nézzünk egy jó kis Katiötletes mentes praktikás kókuszgolyó verziót.

Kókuszgolyót mindenből is lehet készíteni, attól hívjuk kókuszgolyónak, hogy végül a finom kis gömböket kókuszreszelékben jól megforgatjuk, szép kis tányéron tálaljuk és még le is fotózzuk, ahogy én is tettem a blogképhez most.

Nézzük mitől lett ez mást mint amit eddig készítettem.

Van benne fél kg darált háztartási keksz, kb. 2 evőkanálnyi margarin, 3 evőkanál házi meggylekvár, kevés mazsola kevés kókusztej, amitől összeáll formázható golyókká és van benne gluténmentes zabpehely, de most nem ledarált formában, hanem dupla mennyiségű vízzel sűrű kásává főzve.

Ahogy látod semmi extra nincs benne, a lényege, hogy azt vettem észre korábban hogy a darált zabpehely olyan mértékben felissza az összegyúrásnál az alapanyok nedvességtartalmát, hogy másnapra kicsit nyögvenyelős száraz lesz.

Erre találtam ki most, hogy a zabpelyhet nem ledarálva teszem bele, hanem felfőzve. A főzési idő ha forró vízzel öntöd le, akkor pár perc, szóval ne hagyd ott a tűzön, hanem kicsit kavargasd és utána fedd le, hogy még tovább dagadjon és minden nedvességet felszívjon.

Ha kihűlt beletehető a hozzávalókba és összegyúrható. 

A végeredmény egy puhán maradó finomság lesz.

Miért nincs benne cukor és más édesítő? Egyrészt nem szeretem az édesítést, másrészt a keksz, mazsola, lekvár egyébként is édes.

Miért kókusztej van benne? Ez is főleg miattam van, mert a tejtermékektől elmegy a hangom és egyéb gondokat okoz, így elhagytam, és bár nem olcsó, de tartunk itthon kókusztejet, és kiderült hogy ezzel nincs gondom. Nos a kókuszgolyóba éppen tökéletes és nem is kell belőle sok bele.

Miért van benne meggylekvár? Egyszerű, azért hogy a színe jobban hasonlítson arra, amikor kakaó is van benne és egy pikáns ízt is adjon.

Miért nincs benne kakaó? Ja ez is miattam elsősorban, mert mindenre is allergiás vagyok, így nem kockáztatok.

Miért gluténmentes benne a zabpehely? Ez kizárólag miattam, mert kb. 10-15 éve rosszul vagyok a normál zabpehelytől, pedig nagyon szeretem és pár hónapja javasolták, hogy azért tegyek egy próbát a gluténmentes zabpehellyel és bár még nehezen hiszem el, de bevált.

Hetente 1x  most pár hónapja újra eszek vízzel felfőzve zabkását valami kis feltéttel, mikor mivel. Hihetetlen ízorgia.

Most ennél a blognál nyitva hagytam a lehetőséget hogy facebookkal belépve tudjatok kommentelni. Szívesen olvasok arról, hogy ti hogyan készítitek.

A hozzászólási lehetőséget ritkán engedélyezem, mert nincs arra időm, hogy azokat itt megválaszoljam, de mivel most ez az oldalam AdSense tesztelés alatt van, így megnézzük, hogy a google hogyan értékeli ha a látogatók ilyen formában is aktívak az oldalamon.

Bízva abban, hogy a friss kókuszgolyó verzióm nektek is elnyerte a tetszéseteket, kreatív kókuszgolyó készítést kívánok nektek is!

Írtam arról, hogy hogyan tesztelem ezen az oldalom az ingyenes AdSense google lehetőséget. Nagyon szeretek tesztelni és ezt semmiképen sem hagyom most ki, hogy lássam hogyan működik a kókuszgolyóra.


Ez itt a reklám helye, az vállalkozásomban szeretem a gyakorlati megoldásokat, munkával szeretek pénzt keresni:) Itt tudsz hozzám szakmai konzultációra időpontot foglalni.

#mentespraktikák


Megjegyzések

Csatlakozz hozzám!