Színesítettem a reggelimet - 2. tudatos lépés az életmódváltó programomban ebben az évben

 

Színesítettem a reggelimet - 2. tudatos lépés az életmódváltó programomban ebben az évben.

Mit is csináltam pontosan? Semmi extra dolgot, csupán a bézs színű reggelimre tettem színes összetevőt is.

Ezt kb. egy éve indítottam el Marcsi hatására. Olyan jó volt a saját programjának a marketingje, hogy egy teszt hónapot megcsináltam nála. Meghallgattam az előadásait, megnéztem a tornáit és ebből azt és annyit építettem bele a napjaimba, ami nekem jól esett.

A színes étkezésről összeállított anyagai a példákkal elindítottak bennem valamit. Mertem kísérletezni magamon, így kb. fél év alatt találtam olyan színes ételeket, amitől a tányérra tett reggelim színesnek mondható és nem is allergizál és nem is okoz emésztési gondokat.

Kb. 15 év bevált étkezésébe kellett újat bevezetni  és figyelni hogy a testem hogy reagál ezekre.

A tudatos lépést fontosnak tartom. Ezért kezdtem el írni a blogomat erről.

Nézzük ma reggel mit csináltam meg tudatosan:

  • 10-15 perc alap átmozgató gyógytornámat még az ágy szélén ülve és onnan kikelve  
  • tudatosan nem egy zsömlét ettem meg margarinnal, hanem egy fél zsömlét margarin nélkül, pici falatokban jól elrágva
  • most 9 óráig a céges levelezésemet intéztem és gyártásokat indítottam
  • 9 órakor tudatosan megnyitottam egy lementett intenzív bemelegítő gyakorlatsort, ami mindösszesen 15 perc volt, de nagyon jól átmozgatott és a pulzust is szépen egyenlegesen emelte
  • ennek az alap zenéje nem tetszett így némítva indítottam és másik böngésző fülön indítottam a kedvenc lejátszási listámról zenéket erre az ütemre - nos, így volt igazán teljes az élmény nekem
  • természetesen készítettem fotókat is, ahogy tegnap tudatosan elkezdtem, hogy a blog képhez friss kép kerüljön
  • 10 órakor megettem a zsömle másik felét egy kis felvágottal - amire nem vagyok allergiás típussal - pici sajttal és színesítettem paprikával - figyeltél? - nem tettem rá margarint
A margarinhoz való viszonyom évekre nyúlik vissza, amikor dietetikussal kerestük a megoldást arra, hogy a 3-4 féle étel mellett mást is ehessek, amitől nem leszek rosszul - akkor tettem egy kísérletet és kiderült,  hogy másnak már a zsiradék csökkentést javasolják, nekem gyógyír volt az emelt adag margarin.
Miért nem tettem a zsömlére ma mégsem?
Hallgattam az intuícióimra, ami tegnap éjjel azt súgta, hogy ma ezt el kell hagynom.

A zsömléről csak egy szót - jelenleg egy fajta zsömlétől nincs bajom és még az íze is isteni, csak ezt eszek. Bekértem az összetételt az áruházból ahonnan vesszük, hogy tudjam mire nem vagyok allergiás és az abban levő összetevőket más ételbe is elkezdtem használni. Szóval nem értették miért kérem az adatokat erről, de mégis elküldték és jó egészséget kívántak.

Tavaly júniusban kezdtem el online életmódváltó naplót vezetni. Izgalmas felismeréseket hozott és hoz is folyamatosan.

-------------------

Ez itt a reklám helye, a vállalkozásomban is szeretem az egyszerű, de hatékony megoldásokat. Itt tudsz hozzám szakmai konzultációra időpontot foglalni.

#mentespraktikák

Megjegyzések

Csatlakozz hozzám!