Két pohár vízivással kezdtem a vérnyomás csökkentésem

 

Éreztem, hogy valami nem oké, megmértem a vérnyomásom valóban magasabb volt, mint az átlag. Mivel gyógyszert nem szedek erre és szerencsére nagyon ritkán van vele gondom, azonnal a neten kezdtem el böngészni, hogy mivel lehet gyorsan vérnyomást csökkenteni.

A legtöbb fantasztikus tanácsokat ad, hogy az életmódodat hogy változtasd meg, de azonnali probléma megoldásra javaslatot alig találtam. 

Aztán eszembe jutott egy korábbi eset, akkor felhívtam a háziorvost aki azt mondta,  hogy azonnal két pohár vízet igyak és stressz csökkentés. Engem megnyugtatott a válasza és természetesen azonnal ezzel is kezdtem.

Később személyesen is elmentem ellenőrzésre, de már normál vérnyomásom volt. Megnyugodtam. Ez egy kis figyelmeztetés a szervezetemtől:)

Szóval, megittam a két pohár vizet, csináltam pár percig hasi légzést és találtam a neten egy akupresszúrás pontot, ami éppen erre hat rajtam, úgyhogy azt is nyomogattam, plusz egy pár perces meditációt is megcsináltam.

Nos, ez most elég volt.

Ez a történet elgondolkoztatott.

Mamának egész életben nagyon magas vérnyomása volt, igaz a gyógyszereket sem szedte rendszeresen, de el volt könyvelve magas vérnyomásos betegnek, itt 170-200-as értékről beszélünk.

Vajon valaha mondta neki valaki,  hogy Mama, próbáljon több vizet inni a napi 2-3 dl víz+egy tányér leves folyadék mellé.

Lehet hogy már ez segített volna abban, hogy jobban érezze magát? Nyilván a gyógyszert nem hagyhatta volna el, de talán kevesebb vérnyomásból adódó rosszulléte lett volna, vagy nem ugrott volna ki olyan sűrűn.

Vajon mi lett volna, ha stresszoldó technikákat mutattak volna neki, ami szintén csökkenthette volna az értékeket és  a rossz közérzetben töltött időt.

Vajon...kedves blog olvasó, mit gondolsz erről?

-------------------

Ez itt a reklám helye, a vállalkozásomban is szeretem az egyszerű, de hatékony megoldásokat. Itt tudsz hozzám szakmai konzultációra időpontot foglalni.

#mentespraktikák

Megjegyzések

Csatlakozz hozzám!