A természetes fénnyel nem csak áramot spórolok, hanem a szememet is védem

 

Ösztönös mozdulat, hogy mielőtt a fürdőszobába lépek felkapcsolom a villanyt, ösztönös mozdulat, hogy mielőtt a konyhában sütök-főzök felkapcsolom a villanyt...
Gondolkoztam, hogy mikor vált ez ösztönössé?
Talán akkor, amikor energiatakarékos égőket tettünk be és tudtam, hogy nyugodtan használhatom, mert alig fogyaszt vagy akkor amikor a munkám miatt évtizedekig nagyon korán keltem, majd keltettem az akkor még pici gyermekeimet és szinte sötét volt még amikor oviba indultunk... vagy akkor amikor évtizedekig késő estig dolgoztam és már kellett a villany fénye, hogy lássak.

A természetes fénnyel nem csak áramot spórolok, hanem a szememet is védem. Ezt pár éve tettem magamévá, amikor kiderült, hogy a szemem nem szereti ha direkt erős villanyfény éri. Elhomályosul a látásom, összerándulnak a szem körüli izmok, idegek, vagy legyen az bármi is ami a szememet hunyorításra készteti.
Teszteltem hogy mi történik, ha természetes fényben vagyok, ott csak az erős napfény okoz gondot, de a lakásba szűrődő fény kifejezetten jó a szememnek.

Most éppen ahhoz szoktatom magam, hogy a lakás A-ból B pontjába sötétben is közlekedjek.
Ez kicsit vicces játék, mert fura, hogy más érzékszerveket is bekapcsol így a testem.
Azt vettem észre, hogy ha teljes sötét helyiségbe lépek be, akkor a szemem körüli feszültség megszűnik, nincs hunyorgás.

Szóval érdekes hogy állunk a természetes és a villanyfényhez, miért kapcsoljuk le-fel vagy mikor jövünk rá, hogy így is látunk.

-------------------

Ez itt a reklám helye, a vállalkozásomban is szeretem az egyszerű, de hatékony megoldásokat. Itt tudsz hozzám szakmai konzultációra időpontot foglalni.

#mentespraktikák

Megjegyzések

Csatlakozz hozzám!