Utánanéztem hogy lehet AdSense hirdetésekkel passzív bevételt elérni blog oldalon

 Láttam ma egy videót, ez inspirált, hogy utánanézzek az AdSensének és a hozzá kötődő passzív bevételeknek.

A passzív bevétel utáni érdeklődésemet ez a videó indította el:

Gondoltam utánanézek ennek kicsit jobban.

Kiválasztottam ezt a mentespraktikak.hu hobbi oldalamat.

Regisztráltam az ingyenes AdSense oldalra.

Ott beállítottam, hogy ezt a blogot szeretném ha a google hirdetés megjelenítésekre használná.

Mivel ez cms oldal, így az ügyfélszolgálat tudta az AdSense scriptet beilleszteni a honlapba.

Közben míg ez zajlott olvasgattam vállalkozói csoportokba, ott ajánlott tartalmakat olvastam, majd amikor azt láttam, hogy ez a folyamat nem teljesen tiszta sehol, mármint az hogy ha ebből a google kifizet számomra a megjelenített hirdetések után pénzt azt hogyan adózom, akkor beszéltem a könyvelőmmel és a NAV 1819-es számán is egy ügyintézővel.

Ami még szempont volt, hogy KATA vállalkozó vagyok e mellett vajon a hobbi oldalamról hogyan adózhatom le ha jön bevételem.

A NAV információs füzetek közül ezt ajánlotta az ügyintéző Az önálló tevékenységből származó jövedelem és adózása, ezt azonnal le is töltöttem.

Fontos volt hogy ha én KATA vállalkozó vagyok akkor erre a google várható bevételre nem kell külön adószámot kérnem, hanem a 101-es nyomtatványon lehet egyéni vállalkozáson kívüli tevékenység kiegészítést felvenni.

Ezek után ha van bevétel, akkor az éves adóbevallásban kell vagy 10% költséghányad vagy tételes választással adóznom 15% SZJA+13% mást (sajnos nem írtam fel mit, de a könyvelő tudni fogja) adózni.

Megnyugodtam, tudjátok, hogy szeretek mindent körbejárni, hogy ha csinálok valamit akkor jól csináljam.

Tudom, hogy a mai világban mindig lehetnek változások, ezért évente ennek újra utánanézek.

Amit tudok biztosan, hogy több domain nevem vár arra, hogy tartalmakkal lássam el és én nagyon szeretek blogolni, így ezt a lehetőséget is ki fogom próbálni.

Most beszélhetnénk arról is, hogy jó-e más cégek hirdetéseit engedélyeznem a hobbi oldalamon, miért nem a saját dolgaimat hirdetem bannerekkel. Nos ez egy másik blognak a témája. 

Nagyon szeretek tesztelni és ezt semmiképen sem hagyom most ki, hogy lássam hogyan működik.


Ez itt a reklám helye, az vállalkozásomban szeretem a gyakorlati megoldásokat, munkával szeretek pénzt keresni:) Itt tudsz hozzám szakmai konzultációra időpontot foglalni.

#mentespraktikák


Megjegyzések

Csatlakozz hozzám!