Nahát, nem gondoltam volna hogy a kompressziós harisnya ezt tudja

 Akkor tudtam, hogy volt értelme megvennem a kompressziós harisnyát, amikor a nádszál karcsú doktornő elmondta, hogy ő is használja.

Gyerekként él bennem az a kép, amikor nagyanyám vagy az ő testvére vagy a szomszéd néni ül a konyhában a sezlonyon (ki tudja hogy kell írni) - felteszi a lábát és szépen fáslit teker rá és nagyon fájlalja.

Látszottak a kidagadó erek, a viszerek és már a látványtól elhittük hogy ez nagyon fájhat, ja és eszünben se jutott, hogy mi is elérjük ezt a kort vagy helyzetet amikor hasonló tüneteket tapasztalunk.

Nos, nézzük a saját vonatkozást. 50+ vagyok, ülő munkát végzek, erre már alapban mondják, hogy bizony a láb jó hogy dagad...

Az egyik lábszáram bár nem fájt de folyamatosan vizesedik és olyan furi feszítő érzés, gondoltam ezzel valamit kezdeni kellene.

Erre nem hatottak a krémek, a masszázs, a felpockolást, no ez utóbbi persze jó, de nem elég és nem is lehet egész nap ücsörögni.

Szakvéleményt kértem háziorvostól, bőrgyógyásztól és biztos ami biztos kértem doppler vizsgálatot a lábamra.

Tippek: szedjek több vízhajtót, póckoljam fel, értornát csináljak, majd néha felmerül a kompressziós harisnya vagy fásli is.

Szervi gond nem volt, szuper.

Megfigyeltem, hogy 20-25 fok fölött jelentkezik a lábdagadás alapban.

Mondták menjek be patikába vagyek kompressziós harisnyát, patikában azt mondták írassam fel szakorvossal, szakorvos mondta vegyek bárhol, bezárult a kör. Felmentem a netre rákerestem hol és mit árulnak, találtam egy helyet ahol kétfajta erősségűt meg is rendeltem, hiszen nem tudhattam melyik milyen és nekem egyáltalán jó-e.

Elkezdtem a kevésbé szorosat hordani, nem volt rossz, éreztem hogy egyben van a lábam és tényleg nem dagad alatt, de tudni akartam hogy mi ennek a lényege.

Egy helyettesítő orvos rendelt, vékonyka doktornő őt kérdeztem meg erről. Elmodta hogy ő egész nap visel kompressziós harisnyát, mivel egész nap álló helyzetbe van és műt. Csodálkoztam,  hogy ha neki nem dagad a lába, miért viseli.

Elmondta, hogy védelem a cél, elmondta, hogy az ereknek mi jó és mi nem és már alig vártam,  hogy hazaérjek és felvegyem a saját kompressziós harisnyámat, igazából térdig ér, inkább térdzokni.

Szóval ha tudom hogy több órát ülnöm kell, felveszem ha koncertre megyek felveszem, ha sokat kell állni felveszem.

Párszor kipróbáltam az erősebbet is, meglepő volt látni,  hogy a levétel után karcsú sohanemvolt karcsú lábam lett. 

Nahát ilyen amikor normálisan működik!

Tetszik nekem ez a megoldás!

Bár csinálok értornákat és egyre többet sétálok és figyelek, hogy úgy étkezzek, ami nem gyűjti a testemben össze a vizet, de azért ez a kompressziós harisnya csúcs.

Egy baja van. A barna színe nagyon nem testszínű, nagyon nem tetszik. Simán vennék többet ha lenne színes piros, kék lila is belőle.

Végre rájöttem, hogy nem kor függő ennek a viselése, hanem megelőzésnek is kiváló!

Ja amit még megjegyeztem, megértettem, hogy fontos hogy a láb ki legyen nyújtva vagyis ne törjön meg az ér állandóan az ülés miatt.

Miért írtam ezt a blogot a Mentes praktikák oldalamra?

Naná, hogy ide való, hiszen gyógyszer, vízhajtó mentesen el lehetett érni a karcsú lábakat!


Ez itt a reklám helye, az Életmódváltó facebook csoportomban ilyenekről is beszélgetünk.

#mentespraktikák


Megjegyzések

Csatlakozz hozzám!