Megfáztam vagy csak több paradicsomot ettem? Honnan tudhatom?

 Folyik az orrom, tüsszögök. De vajon tényleg megfáztam-e vagy csak allergiás vagyok?

Évikig szedtem antihisztamint a 30 éve fennálló kitudjamimindenre is allergiás problémáim miatt. Kb. egy éve elhatároztam hogy szép lassan el fogom hagyni az antihisztamin szedését?
Miért?
Úgy gondoltam, hogy inkább az okát keresem meg a tüsszögéseknek, orrfolyásoknak és így a bevitt gyógyszerszerű dolgokat csökkentem.
Nézzük a tegnapi megfigyelést.
A gyermekem meg van fázva, klasszikus orrfolyás, köhögés pár napja. Teljesen logikus, hogy ezt én sem úszom meg bárhogy figyelünk.
Délután tegnap már én is tüsszögtem jó nagyokat és előkerültek a papírzsebkendők is.
Aztán összeszedtem ma reggel magam és visszatekertem az idő kerekét.
Megkérdeztem magamtől, hogy ehettem-e olyat amire a korábbi években a szervezetem tüsszögéssel. orrfolyással reagált? Esetleg lehet-e bármi pollen most a környezetemben, ami ezt kiváltja? Esetleg a két nappal ezelőtti kora reggeli mínusz fokos időben megfázhattam amikor a reggeli tornámat kint csináltam a teraszon nem túlzottam felöltözve?
Kerestem az okokat, aztán jött a felismerés.
Tegnap reggelihez ettem egy kis paradicsomot, amivel ugyan nem volt gond, de botor módon ebédhez is fogyasztottam.
Nos büntetlenül tudom hogy nem ehetek paradicsomot, így az orrspray már elő is került.
Ma lesz a teszt hogy ez elég-e vagy pár napra vissza kell-e állnom az antihisztamin szedésre...
Na persze ha ezek nem válnak be, még mindig elkönyvelhetem magamban, hogy ez egy sima megfázás kezdete amit elkaptam a gyerkőcktől, de nem ebből indulok ki.
Megfigyeléseket végzek magamon, igyekszem jól körülírni, hogy mit tapasztalok és annak megfelelően reagálni a szervezetem jelzéseire.
Mi az egyszerűbb? Így figyelni magamra vagy elővenni a gyógyszeres dobozt és bekapni ezt-azt és várni hogy végre hasson már és bosszankodni napokig és sajnálni magam, hogy jajj de rosszul vagyok. Most inkább a megfigyelést választom és a tünetre reagálást. Aztán drukkoljatok, hogy nekem legyen igazam és ez nem megfázás....

Ez itt a reklám helye, a vállalkozásomban is szeretem a kreatív megoldásokat. Itt tudsz hozzám szakmai konzultációra időpontot foglalni.

#mentespraktikák


Megjegyzések

Csatlakozz hozzám!