A keveréket a kiolajozott sütőbe öntve érdekes formákat jelenít meg, ami folyamatosan változik a sütés alatt.
Láttam ahogy Kinga készíti az ételeit, ami inkább volt alkotás mint főzés, aztán ahogy lefotózza őket és aztán ahogy ebből saját receptkönyvet készít.
Valahol itt kezdődött, hogy én is kipróbáljam kicsit átalakítva, saját ízlésemre formálva a lepény ötleteit.
Az életmódváltó online naplómban erről mutattam már fotókat és a leírást is betettem, de most veletek is megosztom.
Különös képet formált a reggeli lepénykém a sütőbe öntve.
2 tojás, 4 evőkanál kukoricaliszt, pici delikát, víz, hogy laza keverék legyen, palacsintatésztaszerű.
Csak néztem, ahogy elterült az edényben és egy pillanat alatt ilyen különleges formát öltött. Azonnal a yin yang szimbóluma jutott eszembe, aztán inkább Barbacsalád vagy Gusztáv a gyurmafilmekből és erről tudtam, hogy most ez nagyon jó reggeli ötlet lesz.
Sok zöldséggel és ezzel azzal megpakolva felséges lakoma lett, 3-4 órán át nem éheztem meg és nem is volt tőle semmi bajom.
Miért jó nekem a kukoricaliszt?
Nincsenek emésztési gondjaim tőle. Telít, így az életmódváltásba is jól illeszthető, színes így a változatos étkezésemben is jól mutat.
Miket szoktam beletenni?
Ahogy láttam Kingától amikor megfordítom akkor telepakolom finomságokkal, majd félbehajtom és hagyom hogy kicsit még összesüljön. Szóval, leggyakrabban belekerül egy kis ketchup, paradicsom, paprika, pici felvágott, kis sajt, ubi, esetleg felvágott helyett olajos hal.
Olyan íz és színharmónia sül így ki, amit csak szép lassan érdemes elfogyasztani, időt hagyva a szemnek is hogy telítődjön a látvánnyal.
Köszi Kinga az ötletet!
Miért mentes ez a blogbejegyzés?
Mentes a gluténtől, hiszen a kukoricaliszt ezt nem tartalmazza.
Ez itt a reklám helye, a vállalkozásomban is szeretem a kreatív megoldásokatItt tudsz hozzám szakmai konzultációra időpontot foglalni.
#mentespraktikák
Megjegyzések
Megjegyzés küldése