Így változott az alvás minőségem az életmódváltó programommal július hónapban

 Az Életmódváltó online naplómban júliusban az alvásminőség változásomat figyeltem meg és rögzítettem.

Július elején elhatároztam, hogy egy adott hónapban egy apró életmódváltásra koncentrálok, július hónapban az alvásminőség változást figyeltem. 

Az érdekelt, hogy a június 1-től tesztelt és bevezetett módosítások mellett ha csak a 2-15 perc napi légzésfigyelő meditácitót teszem napi rutinná, akkor ez hogy fog hatni az alvásminőségemre.

Heti 5 napon át hétfőtől péntekig összesen 4 heti posztban írtam a megfigyeléseimet és a csoportom tagjait is biztattam, hogy csinálják velem.

Ebből idézek pár bejegyzést, hogy lássátok a folyamatot:

júl. 3-án készült az első bejegyzésem, ahol leírtam, hogy akkor mi volt az alvási szokásom: fekvés éjfélkor, kelés 3 órakor WC szünetre, utána alvás 5-ig. A cél az volt, hogy csak a meditáció beiktatásával elérjem azt,  hogy megszakítás nélkül 5-6 órát aludhassak.

Miért volt ez nagy cél? Azért mert kb. 10-15 éve évente 1-2 alkalommal fordul elő hogy végigalszom az éjszakát.

Nézzünk egy-két bejegyzést a 4 hétből:

  • júl.3. hétfő éjfél után nem sokkal feküdtem le, egy kb. 3 órakor ébredtem, wc szünet után jót aludtam 5 óráig, akkor már kipattantak a szemeim. Végig álmodtam valamit, csak arra emlékszem, hogy jól éreztem benne magam, így úgy éreztem, hogy majdnem 5 órai alvás is pihentető volt számomra.
  • júl. 6. csütörtök reggel - nem kalkuláltam be az esti rutinomba, hogy a közelben bulit tartanak, így fél 1 körül feküldtem le, no persze be kellett csukni az ablakot, mert a házak közötti udvarok, tölcsérként felerősítették a buli zaját, minta nálunk lett volna kb. - jött a vergődés a dög melegben, kb. 2 óra múlva keltem, hogy megnézzem lehet-e már ablakot nyitni, szerencsére lehetett, ezután kb. 1,5 óra múlva jött a cica cirkuszolt, hogy engedjük be a szobába vagy legalább jöjjön ki valaki, kaparta teljes erőből az ajtól, najó kikászálódtam, kiderült hogy a lányom szobájába akart bejutni, kinyitottam az ajtaját kinyitottam az ablakát és a cica megnyugodott, ott dekkolt kb. 5 óráig, akkor a fiamhoz kéredzkedett be, csak hogy ő se aludjon. Próbltam 5-6-ig nem kinyitni a szemem, ahogy Ági korábban írtál róla,így csukott szemmel forgolódtam, aztán ráuntam és felkeltem. Nos ennél már voltam kipihentebb, de érdekes módon az agyam kristálytiszta és pörög, úgyhogy vissza kell kicsit fognom. Amire büszke vagyok, hogy ezen a héten a légzésfigyelő meditációt mindig megcsináltam és ma is megfogom...
  • Júl. 7.péntek reggel: 23,30 kor feküdtem le és csoda mert csak 4 óra múlva keltem WC szünetre és mé aludtam fél 6-ig. Ez akárhogy számolom 6óra alvás!!! Ezt hatalmas sikerként élem meg! Hiszen ez az egyik vágyam volt Jún. 1.óta! Ez a zene szólt végig álmomban https://vm.tiktok.com/ZGJ4Jav2a/ ami nagyon pihentető volt. Kővetem egy ideje ezt a csatornát a helyszín és a táncok miatt.
  • 07.11. kedd reggel. Ahogy írtam is itt a csoportban, előző éjjel repülővel utazott a lánykám, így küzdöttem, hogy fenn bírjak maradni amíg jelez, kb. fél 12-kor aludtam el és 3/4-ed 4-ig egyfolytában aludtam. Sajnos előjött az erős csípőfájdalmam, így fel kellett kelnem tornázni, sétálni egy kicsit, no ettől ki is pattantak a szemei, friss üde voltam, de még akartam aludni, visszafeküldtem és fetrengtem még 3/4-ed órát, aztán ráuntam, hogy még mindig csak 5 óra volt és kimentem a teraszra meditálni és tornázni és a kerte locsolni. Kíváncsi vagyok ennyi alvásokkal a héten meddig bírom, előző éjjel 4,5 óra alvás kb két részletben, most 4-4,5... Mintha a kisördög közbeszólt volna. Múlt héten elég volt a napi meditáció a hosszabb alváshoz, most vicces hogy nem... Nem baj ezt a hetet ennek a megfigyelésére szánom és csakazértse változtatok a múlt heti bevált rutinon.
  • 0712 szerda reggel. Jelentem működik a múlt héten bevezetett napi légzésfigyelő meditáció, mivel csak ezt módosítottam a napi rutinomban... Két 4-4,5 órás éjszaka után visszaállt a rend. Fél 12 körül feküdtem le és egy ébredéssel, de fél 6-ig aludtam. Onnan tudtam hogy mélyen alszok, mert ez a szám szólt egész éjjel, nem túl hangosan, nem énekeltem velük, de a szöveget tisztán ki tudtam venni és tudtam rá emlékezni még reggel ébredés után is https://www.youtube.com/watch?v=5o7AIziOXE8. Ez a felvétel nem most Mórahalmon készült a Csík zenekar vasárnapi koncertjén, de egy órás gondolkozás után rájöttem, hogy legutóbb ott hallottam. Ilyenkor tudom, hogy nagy hatást gyakorol rám egy szám, ha vissza-visszatér az álmaimban a koncert után.
  • 0713 szerda reggel, erre a dalra ébredtem, ennek a szövegét dudorásztam magamban álmomban, és hallgattam a tegnap esti koncertet https://www.youtube.com/watch?v=YSB9HHDnkOo A koncert után fél 1 körül feküdtem le és 1 wc és tornázás szünettel 3/6-ig aludtam, ez akárhogy is nézem több mint 5 óra mély pihentető alvás, szuper érzés!!!! Erre vágyom hogy ilyen pihentető minőségi alvásom legyen mindig, ez a cél, már nem is a 6-8 óra alvás egyfolytában, hanem inkább ez... a dalból ezt a sort ismételgettem álmomban: Igazi fügét, narancsot Rólad szakajtok, s átölel két karom.
    Fantasztikus élmény volt!!!!
  • 0714 péntek reggel, ébredés fél 6 körül fekvés előtte fél 1 körül... no persze így könnyű, mert a tv előtt aludtam 1,5 órát kb.... annyira mélyen aludtam, hogy csak arra emlékszem hogy a keddi Palya Bea koncert egyik dalát hallgattam, csak most nem jut eszembe hogy melyiket és nem tudom hogy ez hogy lehetséges, de nem emlékszem, hogy éjjel végigaludtam az éjszakát vagy voltam-e fenn wc szünetre.... Ha végigaludtam, akkor az azt jelentené, hogy csoda történt, mert 5 órát simán végigaludtam, de sajnos nem emlékszem, hogy tényleg így volt-e
  • 0715 szombat reggel, ébredés 5 órakor kb. 5 órai vergődés, lábzsibbadás, csípőfájdalmak és zavaros álmok után. Hurrá! Úgy látszik ezt nem úszom meg, heti 1x számíthatok rá. Egy ludast tudok benne, magamat. Az egyik új tornám előhozta a csípőfájdalmaimat, de azért is folytattam...
  • 0716 vasárnap reggel, ez most érdekes éjszaka volt, éjfél után nem sokkal feküdtem le és fél 6-kor keltem, kb 5 lehetett, amikor a testem ébredezni kezdett, de a szemem csak azért is csukva tartottam és figyeltem hátha alhatok még egy kicsit. A lényeg, hogy szünet nélkül 5-5,5 óra pihentető alvás volt... 
  • 07.18 kedd reggel - Este 11-ig ment a klíma, így 27-28 fokban tudtam elaludni, fél 12 körül, fél 2 ébredés, friss hűvös levegőre vágytam, így minden ablakot kinyitottam, utána 5-ig alvás, panaszom nem lehet, mert ez több mint 6 órai alvás egy ébredéssel.
  • 07.19 szerda reggel - Este fél 12 körül fekvés, szerencsére már nyitott ablaknál, elviselhető melegben. Ki tudja miért volt zaklatott mégis az éjszaka, egy valós felkeléssel és több órás álmokkal, vergődéssel, végül 3/4 5-kor kivetett az ágy és a cica nyávogása. Nos matek szerint 4-5 órát aludtam, de ez most határozottan kevés volt. Úgy látszik be kell már most egy plusz életmódváltoztatást vezetnem, hogy az eddigiek mellet más is hasson az alvásminőségemre. 
  • 07.20 csütörtök reggel, ébredés 1 wc és torna szünet után fél 6-kor, ez így majdnem 6 órai alvás egy szünettel, hűvösebb éjszakával, egészen elégedett vagyok vele, lassan elfogadom, hogy nekem ennyi az alvásigényem, így jöhetnek az új életmódváltó kihívások!
  • 07.21 péntek... elvileg egy ébredéssel aludtam 5-ig, akkor ránéztem az órára, becsuktam a szemem, ahogy Ági javasolta, és mikor kinyitottam már 6 óra volt.... érdekes... 
  • 07.23 vasárnap reggel. Újabb csoda. Éjfél körül feküdtem le és végig aludtam 5 óráig. Ez már a 3. éjszaka júliusban vagyis működik a júliusban bevezetést napi légzésfigyelő meditáció!
  • júl. 25. kedd reggel, 4,40 óra alvás egyfolytában, ez jó mert nem volt szünet, de kérdés, hogy ennyi alvásidő hány napig lesz elég... 
  • júl 27. csütörtök reggel, kb. 5,5 óra alvás egy wc szünettel, ez szuper!!! Ja és működik amit Ági és Kata is említett, hogy felkelés előtt csukott szemmel ábrándozás, tervezgetés vagy csak úgy ellevés, ez most olyan jól sikerült, hogy ettől lett fél órával több az alvásom. 
  • júl. 29. szombat reggel, kelés fél 6-kor, igen, jól látjátok 5,5 óra alvás azt hiszem egy wc szünettel 
  • ...

Igen, jól olvashattátok, többször is sikerült végigaludnom az éjszakát és időnként az alvásidőmet is növelni a szokásos 4,5-5-ról 5-6 órára.

Ez tetszik nekem, apról lépésekkel, de jól haladok, ezt a légzésfigyelő meditáció rutint folytatom, már hiányozna, ha nem csinálnám.

Csatlakozz a csoportunkhoz ha szeretnél az életmódváltó online naplódat velem írni a csoportban.


Ez itt a reklám helye, az Életmódváltó facebook csoportomban ilyenekről is beszélgetünk.

#mentespraktikák


Megjegyzések

Csatlakozz hozzám!