Hogyan hatnak rám a sárga ételek?

 A színes étkezés izgalmas tanulási folyamat... magunkról, a testünkről...

Illusztrációnak egy sülttök képet választottam, ez valahol a sárga és piros között van ételszínben. Néhány  éve kezdtem el arra odafigyelni, hogy melyik étel hogy hat rám. Egyszerű oka volt. Az ilyen-olyan problémáim miatt igencsak leszűkült a fogyasztható ételek típusa.

Négy dietetikust adta fel, majd jött egy ötödik, akivel már pár éve együtt irányítjuk az étkezésemet. Az első konzultációkon, amikor megkérdezte, hogy mit szeretek enni, kifakakadtam, hogy elegem van abból, minden amit szeretek számomra gondot okoz.

Ő meghallgatott és komolyan vett. Elkezdtük sorba rendezni az ételeket, a velük való problémáimat és elkezdtem jobban odafigyelni, hogy melyik hogy hat rám.

A színes ételekből a sárga volt az ami valójában az erős hőhullámon kívül és epegörcsökön kívül más gondot nem okozott. Vicces módon a sárga bevonatú vitaminok, kapszulák ugyanezeket kiváltották.

Nem adtuk fel. Mindent tudni akartam arról, hogy melyik szervem hogy dolgozza fel az ételeket és kerestük a megoldásokat arra, hogy rávegyük a testemet a sárga ételek befogadására is. 

Pici falatokkal kezdtük és vártunk. Egy lépés előre, két lépés hátra.... Folytattuk a sárga ételek elkészítési módjával. Itt elég gyorsan sikereket értünk el. Például szerettük volna a tojást visszavezetni az étkezésembe, de egy sima főtt tojástól rosszul lettem. Készítsünk tükörtojást, ebből először csak a tojás fehérjét fogyasszam, majd ha ezzel nincs gond, bátorkodjak a sárgáját is enni.

Jól működött a tojás bevezetés, mára már ott tartok, hogy  heti 1-2 tükörtojást simán tudok fogyasztani. Igaz, hogy kizárólag pici zsiradékban megsütve emészthető számomra, de legalább már ezt is tudjuk magamról.

A sülttök illusztráció nem véletlen. Talán 10 év is eltelhetett már, hogy feladtam a vele való próbálkozást. Most ott tartok, hogy 1-2 hetente a téli időszakban simán fogyasztom és már az sem zavar, hogy egy kicsit melegem lesz utána, ez télen kifejezetten még jól is esik.

Kíváncsi vagyok, hogy rád hogy hat!


Megjegyzések

Csatlakozz hozzám!