Ezeket használom lábszár dagadás/vizesedés ellen

 Nem vagyok híve a gyógyszereknek, szívesebben próbálok ki mentes praktikákat lábdagadás, vizesedés ellen.

Évtizedek óta rendszeresen előjönnek a lábdagadás problémáim, kb. függetlenül attól, hogy mit csinálok. Természetesen orvosi szempontból is fontos,hogy időnként megnézessem magam, de mindig arra törekedtem, hogy egyéb mentes praktikákkal enyhítsem ezt.

Figyelem, hogy mire hogy reagál a lábam, nézzük a legviccesebbeket:

  • ha 20 fok fölé megy a hőmérséklet, az alapban elég, hogy a lábszáram szépen növekedjen
  • ha bicajozok, nem csak bedagad, de be is görcsöl
  • ha sétálok, akkor rövid időn belül aranyos oszlopformát vesz fel
  • ha bizonyos ételeket eszek, akkor is az első reakció ez
  • ha nézek egy filmet, naná, hogy bedagad

Most ebben a blogban az aktuálisan használt praktikáimról írok, amit egyszerűen ki tudsz próbálni te is.

Mivel a kinti hőmérsékletet nem tudom befolyásolni, ezért ha 20 fok fölé megy a hőfok, akkor igyekszem szabadon hagyni a lábam, max. térdig érig leggings használatával vagy könnyű nyári ruha viseletekkel.

A bicajozást imádom, de mivel egyéb gondokat is okoz, így virtuálisan bicajozok, fekvő helyzetben torna közben tekerek.

A sétánál érdekes, mert az egyenes vonalú egyenletes mozgást nem szereti a lábam és a derekam, ezért nálam a séta is változatos, lehetőség szerint zenére sétálok és a ritmusnak megfelelően lépek, kicsit táncos mozdulatokkal kombinálva. Ügyelek arra, hogy ha látótávolságban emberek sétálnak, akkor visszafogottabban táncikáljak, kevésbé mozgassam közben a karjaimat, lásd NIA mozdulatok, amiről írtam már.

Az étel típusokat még tesztelem, hogy mi fokozza a láb vizesedést, csak sejtem, hogy ha sósabb egy étel, akkor több vizet tart vissza a szervezetem, de talán ez igaz akkor is, ha húsfélét eszek vagy tésztát. Ezek még megfigyelés alatt vannak nálam. Mivel olvastam róla, hogy a zöldségzöldje vízhajtó hatású, ezért igyekszem ezt fűszerként változatosan felhasználni, mint természetes vízhajtó.

A filmnézés már több mint szenvedély, képes vagyok egy-egy filmet 10-20 alkalommal is megnézni, mindig találok benne új szempontokat, új gesztusokat, új operatőri finomságot. Jellemzően egy filmet ülve nézek, de amióta egy csúcsszuper gyógytornász rám szabott gyakorlatokat, azóta ülve is végigtornázom a filmet. Lábfejkörzésekkel, lábujj nyitás-hajlítással, sarok tolással stb.

Amit mindig minden nap csinálok, ha bedagad a lábam, ha nem:

  • reggel a tornámban lábbujj-sarok állások, vádli nyújtások, lábfejkörzések, lábujj feszítés, hajlítások
  • diner párnán taposás pár percig
  • fekvő helyzetben fittnes labdára feltett lábbal pihentetés, körzés, fekvő bicajozás
  • 2-4 liter víz fogyasztás naponta
  • este a tusolást mindig azzal zárom, hogy hideg vízzel a lábszáramat lehűtöm

Ha nagyon vészes a lábam, akkor a lányom masszázspisztolyát veszem kölcsön (az engedélyével), ezzel pár percig átmasszírozom a lábszáram, majd bekenem vagy lóbalzsammal, vagy árnika krémmel vagy organikus szilíciummal.

Nos a három krémet épp a napokban egymás után teszteltem. A lóbalzsam finom hűsítő hatást adott, kb. olyan hatása volt, mint a hideg vizes lábhűtésnek, az árnika krémről nemrégen olvastam, hogy akár ilyen problémákra is hat, annyit vettem észre egy bekenés után, mintha egy szoros zoknit vettem volna föl, valahogy összefogta a vizes részeket és eltüntette azt belőlük... az organikus szilicium krémet még Mamának kereste a párom a neten az ízűleti fájdalmaira, azóta én is ezt veszem - most éppen az Olasz forgalmazó cégnek írtam, mert nem találtam magyar forgalmazót és nagy örömömre pár héten belül el is intézték nekem, hogy hozzájuthassak, mivel az olasz cég nem szállít jelenleg Magyarországra. Ezzel a krémmel első nap bekenve visszanyerte a bokám az eredeti formáját, második nap pedig minimális fájdalom maradt. Most pár napig ezzel fogom kenni, kíváncsi vagyok milyen hatása lesz még rám.

Szóval tudom, hogy a mozgás az alap, de nálam nem mindegy mit és hogyan csinálom, tudom, hogy nem kellene napi 4-8 órát gép előtt ülnöm, de imádom a munkám, és ezzel keresek a pénzt, így ezt is figyelembe veszem a mozgásformák használatánál.

Nos,  hogy ne legyen annyira szép a kép, természetesen én is felirattam vízhajtót, amit alapban a szemem miatt kell néha szednem, de a lábamra is használom, itt annyit kértem, hogy a legenyhébbet írja fel a doki. Így elfogadhatóbb, hogy néha ezt is be kell vegyem.

Hasznos volt számodra a saját praktikáimból néhány?

Kíváncsi vagyok melyiket fogod kipróbálni:)


Ez itt a reklám helye, elképzelhető, hogy a sok ülőmunkának is köze van a lábdagadáshoz? Itt nézheted meg a vállalkozásom.

#mentespraktikák


Megjegyzések

Csatlakozz hozzám!