Egy jó grízgaluska levessel a 20 fokos lakás is kellemesnek hat

 Katiötletek tapasztalat alapú mentespraktikák.

A grízgaluska készítés sokáig mumus volt számomra. Nem találtam el jól az arányokat és kőkemény lett fél óra főzés után is. Az élettapasztalattal a főzési trükkök ezen segítettek.

Amikor jött a változókor az életembe, akkor fura módon újra kőkemények lett a galuskák. Nem értettem miért, aztán sok megfigyelés után rájöttem... Mivel a változókor elején a grízgaluska iszonyatos hőhullámokat generált, így a testem tiltakozott ellene hogy ezt főzzek a húsleveshez vagyis minden módon megpróbált lebeszélni róla...

Ahogy az életmódváltásommal és a korommal a hőhullámok elmúltak újra bátor lettem és újra nekiláttam grízgaluskát főzni. Vicces volt, mert általában akkor sikerült a legjobban ha kimaradt tojásfehérjét használtam hozzá vagyis egy egész tojás+2 tojás fehérjével csináltam. Így bár a színe fakú lett, de csodálatosan megdagadt és finom puha lett.

Figyeltem magam hogy reagál rá a testem. Nos a hőhullámok nem generáltak patakzó izzadtságcseppeket de egy finom hőérzet változást igen.

Most ezt használtam ki, 18-20 fokos lakásban picit fázósan egy kis leveskét készítettem sok grízgaluskával, így a testem úgy érzi, mintha 23-25 fokos lakásba üldögélnék.

Szóval nemcsak finom lett, de még fűtést is spóroltam vele.

Ez az igazi mentes praktika!


Ez itt a reklám helye, az Életmódváltó facebook csoportomban ilyenekről is beszélgetünk.

#mentespraktikák


Megjegyzések

Csatlakozz hozzám!