Akupresszúra, TM, légzőgyakorlatok, kitárt szárnyak víruska ellen

 Víruska megtréfált, pedig számtalan köhögés csillapító technikát bevetettem...

Mit tesz az ember lánya, ha beveszi a nyákoldót, használja a Ventolint, de ez sem elég, csak köhög megállás nélkül? No persze elmegy orvoshoz, de még az előtt és a közben mit tesz meg magáért a víruska ellen?

Elég széles repertoárt próbáltam már ki az évek alatt, most ezekből mazsoláztam és figyeltem, hogy melyik segít rajtam és melyik mennyi ideig segít.

Az első legfontosabb volt, hogy azonnal beiktattam a 10 perces TM gyakorlatokat a napomba, akár többször is. Ezt a meditációs formát pár éve tanultam és azóta is célirányosan használom, sőt egészen izgalmas körülmények között is. Most sem átalottam éjfélkor, hajnali kettőkör és napközben is bevetni.

No persze ez nem volt elég, nagyon nem.

Ekkor beszéltem az ügyfelemmel,  Alexával, aki talpreflexológusként távsegítséget adott, hogy mit hol nyomjak magamon, hogy csillapítsam a köhögést, ez vicces módon szinte azonnal segített, igaz nem tartott órákig, no de a lábam kéznél van, így naponta többször nyomogattam magam a megadott pontokon.

A net jó barátom, így két köhögésroham között vadásztam az akupresszúrás más pontokat ami a légzésemen javítana. Emlékeztem arra, amikor sokáig thai-chi gyakorlatokat és chi-kung gyakorlatokat csináltam, abban is volt egy elem, ami ezeket a pontokat erősítette, ez most is hatott.Egy kis ütögetés, egy kis nyomogatás a kulcsont körül, a mellkason, a kézen, a tenyéren és az ujjakon és már jött is a mélyebb levegő a tüdőmbe.

Ezt megspékeltem egy hasi légzéssel, mert ha máshova nem jött a levegő, akkor úgy mégis sikerült mélyet lélegeznem.

Szép lassan eljutottam a kitárt szárny gyakorlatig, amit Beával mindig csinálunk, ma reggel már a teraszon hajnalban is tudtam csinálni.

Alakul, alakul, de nem az igazi. Az orvos orvosovicsunk nagyon komolyan vett, indítottunk az asztmás rohamok ellen egy szteroidos támadást, ami szinte azonnal javított rajtam, de egyrész méreg keserű íz maradt utána, másrészt kicsit testen kívüli élményt adott. Tudtam, hogy beteg vagyok, hogy fáj minden, láttam kívülről az elgyötört Katit, közben pedig ezerrel járt az agyam és szuper kreatív dolgokat kezdtem el a vállalkozásom fejlesztése érdekében indítani.

Na még egy kicsit fokoztuk a helyzetet, mert a testemnek ez sem vol elég, azonnali antibiotikum lóadag kellett. Most pár nap elteltévvel már vannak órák amikor nem köhögök, de még nagyon vissza kell fognom magam.

Andinak ezért nem készítettem még el a képernyővideót a honlapja használatához, pedig már nagyon várja. De nagyon türelmes volt velem, és mindig boldog napot kívánt. Az pedig külön nagyon jól esett, hogy az egyik blogjában is írt hozzám/rólam. Köszi Andi!

Szóval mit üzent nekem víruska?

Először is azt, hogy használjam a gyógyulásom érdekében a kreativitásomat, másrészt hogy hagyjak magamnak időt a gyógyuláshoz, minden más megvár.

Örömmel jelentem víruska, hogy jó úton járok, szépen lassan elköszönök tőled!

Ez itt a reklám helye, elképzelhető, hogy azt üzente a víruska, hogy az Online Katiötletek  új oldalammal kell többet foglalkoznom?

#mentespraktikák


Megjegyzések

Csatlakozz hozzám!